ANALYSE DigiByte, Cosmos, Bitcoin Cash-prijsanalyse

Bitcoin Cash vertoonde op het moment van schrijven tekenen van bullishness, waarbij het actief probeerde de neerwaartse trend van de afgelopen dagen te keren. Een bevestiging hiervan kan echter nog enkele dagen duren in de hitlijsten. Integendeel, DigiByte worstelde met een sterk bearish momentum. Verder noteerde Cosmos onlangs uitstekende winsten om nieuwe ATH’s te bereiken, waarbij ATOM naar verwachting zal consolideren rond nieuwe niveaus op de hitlijsten.

Met een marktkapitalisatie van $ 5,1 miljard blijft Bitcoin Cash de grootste vork van Bitcoin, met het crypto-activum op de 5e plaats op CoinMarketCap.

Ondersteuning voor BCH bedroeg $ 265, terwijl het weerstandsniveau $ 288 bedroeg. Bitcoin Cash zit nu al meer dan een week in een neerwaartse trend en op het moment van schrijven handelde BCH tegen $ 278, terwijl het op korte termijn bullishness aangeeft.

De Bollinger-bands hadden een paar sessies aangescherpt, voordat de prijs naar de bovenkant van de bands brak. De RSI toonde een waarde van 60, een bullish teken. In feite heeft de RSI ook hogere dieptepunten bereikt, samen met de prijs, aangezien de prijs van BCH een paar dagen geleden naar $ 257 daalde.

Bitcoin Cash zou naar verwachting het weerstandsniveau testen op $ 288.

Cosmos stond op de 17e plaats met een marktkapitalisatie van $ 1,5 miljard op het moment van schrijven. Het had een 24-uurs handelsvolume van $ 350 miljoen, een cijfer dat veel lager was dan het gemiddelde van de afgelopen dagen.

Met behulp van de Fibinacci Retracement-tool werden belangrijke retracementniveaus waargenomen. Op het moment van de pers handelde ATOM op $ 7.552, een niveau dat in de buurt van het retracementniveau van 23,6% lag op $ 7,67.

ATOM vormt al een paar dagen hogere dieptepunten (aangegeven door een gele trendlijn) en zou de zone van $ 7,67 kunnen terugwinnen.

De Directional Movement Index (DMI) toonde het ontbreken van een sterke trend, met ADX (geel) onder de 20. Een waarde boven de 20 wordt vaak gebruikt om een sterke trend aan te duiden. Bij gebrek aan een opwaarts momentum, is het waarschijnlijk dat ATOM onder de trendlijn zal breken om de ondersteuning te bereiken op een retracementniveau van 38,2%, $ 6,86.

Digibyte heeft de afgelopen dagen veel aandacht gekregen, met minstens 14.321 sociale berichten en vermeldingen deze afgelopen week. Op het moment van de pers stond DGB op de 50e plaats in de hitlijsten met een marktkapitalisatie van $ 362 miljoen. Cryptoclan heeft veel aanmeldingen.

De sterke neerwaartse trend op de markt van DGB werd bevestigd door de Aroon-indicator en vertoonde op het moment van schrijven geen tekenen van omkering. De Aroon Up (oranje) was boven niet gekruist en bleef onder de Aroon Down (blauw) op de hitlijsten.

Verder was de 20 SMA (wit) ver onder de 50 SMA (geel), wat een bearishness liet zien. Ten slotte gaf ook de Parabolic SAR een verkoopsignaal. digibyte is duidelijk.

Als de ondersteuning van $ 0,0262 niet standhoudt, kan DGB worden verlaagd naar $ 0,0223 vanwege deze neerwaartse trend. We kunnen verwachten dat DGB stuitert en weerstand ondervindt bij de eenvoudige voortschrijdende gemiddelden. Een bullish case op korte termijn kan pas worden gemaakt als de prijs gedurende een paar sessies boven de 50 SMA handelt.

Powered by  - Designed with the Hueman theme