Hoe Bitcoin-futureshandel werkt

Merk op dat het volgende slechts een algemene gids is. Individuele handelsplatforms kunnen variaties op deze systemen hebben.

In de eenvoudigste bewoordingen werkt Bitcoin-futures door u wat geld te laten storten op een Bitcoin-futuresbeurs en daarmee Bitcoin-futures te kopen. Winsten of verliezen worden gerealiseerd wanneer een futures-contract wordt verkocht of wanneer het op natuurlijke wijze afloopt.

Doorgaans kunt u uw gerealiseerde winsten of gerealiseerde verliezen continu bijhouden, wat een schatting geeft van hoeveel u zou winnen of verliezen als u op dit moment een contract zou verkopen.

Functioneel gezien is dit vergelijkbaar met het zien van uw saldo stijgen en dalen zoals de markt doet.

De exacte manier waarop uw totale gerealiseerde winsten en verliezen zullen worden gecompenseerd, is afhankelijk van hoeveel contracten van welke soorten u hebt gekocht, de contractgrootte en specificaties, en wat de markt doet. Doe dus eerst uw onderzoek voordat u overgaat tot het starten met cryptocurrency kopen.

Belangrijke bitcoin factoren

Enkele van de factoren die van invloed zijn op hoe uw gerealiseerde winsten en verliezen bewegen, zijn:

Contractgrootte. De contractgrootte is eenvoudig hoe groot elk contract is. Als u bijvoorbeeld duizend contracten kocht, die elk gelijk waren aan $ 1, had u $ 1.000 op de markt. Soms worden contracten gewaardeerd in BTC of een andere cryptocurrency, en soms worden ze gewaardeerd in dollars of andere fiat-valuta’s.

Lang of kort? Korte contracten betekenen dat uw saldo zal stijgen als de Bitcoin-prijzen dalen en dalen als de bitcoin 2020 stijgen, terwijl lange contracten betekenen dat uw saldo zal stijgen als de Bitcoin-prijzen stijgen en dalen als de Bitcoin-prijzen stijgen. U kunt tegelijkertijd meerdere contracten van verschillende typen hebben die elkaar kunnen compenseren.

Leverage. Functioneel vergroot dit hoeveel uw saldo stijgt of daalt wanneer de markten bewegen. Als u 100x leverage op een contract gebruikt, zal uw saldo 100x sneller stijgen of dalen dan normaal voor de grootte van dat contract. 100x is meestal de hoogste hefboomwerking die een beurs biedt en u kunt verschillende hefboomeffecten hebben op verschillende accounts.

Vervaldatum. Dit is de datum waarop een contract automatisch wordt afgesloten en verrekend. U kunt uw contracten over het algemeen op elk gewenst moment verkopen en de winsten of verliezen op zak krijgen, maar wanneer er een vervaldatum is, zullen de futures worden gesloten. Ze kunnen soms worden verlengd en veel beurzen bieden ook eeuwigdurende contracten, contracten die niet aflopen.