Tesla-voorraad opgewaardeerd na ‘paradigma-wisselaar’-leveringsaantallen

Het aandeel Tesla Inc. steeg maandag nadat een paar Wall Street-analisten de verkoop boven de consensus van de elektrische autofabrikant in Silicon Valley prezen, inclusief een upgrade van Wedbush Securities.

 

Wedbush-analist Dan Ives heeft zondag het aandeel Tesla geüpgraded van neutraal naar het equivalent van kopen en zijn koersdoelstelling voor het aandeel verhoogd van $ 950 naar $ 1.000. Dat betekent een stijging van meer dan 40% ten opzichte van de maandagprijzen. Ives verhoogde zijn langdurige “bull case” tegen Tesla tot $ 1.300. Koers apple aandeel bekijken kan online.

 

“Naar onze mening waren de 1Q-leveringscijfers die vrijdag werden vrijgegeven, een paradigma-wisselaar”, zei hij in een notitie.

 

Tesla meldde vrijdag leveringen in het eerste kwartaal, de proxy voor verkoop, en zei dat het 184.800 voertuigen verkocht, voorbij de FactSet-consensus van 168.000. De fabrikant van elektrische voertuigen in Silicon Valley zei dat het iets meer dan 180.000 voertuigen produceerde in de periode in wat Ives in een eerdere notitie een “drop the mic” -nummer noemde.

 

 

“We denken nu dat Tesla meer dan 850.000 leveringen voor het jaar zou kunnen halen met een streefdoel van 900.000, ondanks het tekort aan chips en diverse problemen met de toeleveringsketen in de autosector”, zei Ives zondag. Hij voegde eraan toe: “oogverblindende bezorgaantallen die uit China komen, kunnen niet worden genegeerd, aangezien het traject op schema ligt en tegen 2022 ~ 40% van de leveringen voor Musk & Co. vertegenwoordigt.”

 

Ives was niet de enige die de verkoop van Tesla voor het kwartaal prees. Analisten bij JPMorgan verhoogden hun koersdoel voor Tesla-aandelen van $ 135 naar $ 155, en verbeterden hun schattingen voor de winst van het bedrijf over het eerste kwartaal en de jaarlijkse omzet.

 

JPMorgan zei dat het totale leveringen verwacht van 800.000 Tesla-voertuigen dit jaar, 1 miljoen in 2022 en 1,23 miljoen in 2023, “wat een beetje lager is dan” de consensusschattingen als gevolg van “toenemende concurrentie”, aldus de analisten. Aandelen ING koers is gestegen.

 

Ze voorspellen een winst per aandeel voor het eerste kwartaal van 90 cent per aandeel, een stijging ten opzichte van een eerdere verwachting van 84 cent per aandeel en vergeleken met de consensus van FactSet van een aangepaste winst per aandeel van 93 cent per aandeel in het kwartaal.

 

Jeffrey Osborne van Cowen belichtte de productieaantallen van Tesla in het eerste kwartaal. “We waren verheugd met een productie van 180.338 voor het kwartaal, wat suggereert dat het aanhoudende tekort aan halfgeleiders dat andere auto-OEM’s teistert Tesla niet in grote mate treft, ondanks de twee sluitingen in Fremont in februari,” zei hij.

 

Osborne verhoogde ook zijn koersdoel voor het aandeel, van $ 545 naar $ 573, en behield zijn rating op het aandeel op het equivalent van hold.

 

Het “tussentijdse debat” tussen stieren en beren over Tesla zal waarschijnlijk doorgaan, zei hij.

 

Analisten bij B. of A. sloegen ook een meer voorzichtige opmerking in, waarbij ze benadrukten dat hoewel de omzet op jaarbasis meer dan verdubbelde, ze kwartaal-op-kwartaal slechts ongeveer 2% stegen.

 

“En hoewel dit misschien werd weggesleept door voorbijgaande dynamiek zoals de lancering van de volgende generatie Model S, geloven we dat er een bewijslast blijft voor het bedrijf (gezien zijn substantiële marktkapitalisatie en waarderingspremie) om aan te tonen dat het versneld kan blijven rijden. groei, ”aldus de B. van A. analisten, geleid door John Murphy, in hun notitie.

 

Het vermogen van Tesla “om verdere versnelde groei te stimuleren, zal afhangen van zijn vermogen om een ​​vernieuwd (Model S / X) of geheel nieuw (Model Y, Cybertruck) product te introduceren en capaciteit uit te breiden (Austin, Berlijn, enz.), Wat we verwachten. zal in de toekomst incrementeel kapitaal nodig hebben, zelfs boven de $ 10 miljard aan aandelenverhogingen op de markt die in 2020 zijn uitgevoerd, ”zeiden ze.

 

Tesla-aandelen zijn tot nu toe 1,5% gedaald, maar zijn in de afgelopen 12 maanden met 623% gestegen, vergeleken met een voorschot van 64% voor de S&P 500-index SPX, + 0,31% in de afgelopen 12 maanden.