Volg deze tips om krediet je beste vriend te maken

Betaal uw factuur elke maand volledig.

Als u niet wilt eindigen als de ‘gemiddelde Amerikaan’, moet u helemaal geen creditcardschuld hebben. Dat betekent dat u alleen betaalt wat u zich kunt veroorloven en dat u uw factuur elke maand volledig betaalt – of zelfs een paar keer per maand als u hiermee voor kunt blijven.

Dit lijkt misschien een uitdaging, maar dit is de belangrijkste regel om creditcards te gebruiken in plaats van u door hen te laten gebruiken; het is echt de enige manier om te voorkomen dat u in de schulden van uw creditcard komt en de enige manier om te voorkomen dat u rente betaalt over uw aankopen. (Geloof me, dat wil je niet doen: een uitverkoop van 20% betekent vrijwel niets nadat je bent geslagen met een financieringskost van 18%.)

Betaal uw factuur nooit te laat.

Naast het volledig betalen van uw factuur, moet u er ook voor zorgen dat u uw factuur op tijd betaalt. De meeste emittenten brengen een lelijke vergoeding in rekening – vaak tot $ 39 – voor een late betaling. En aangezien 35% van uw credit score gebaseerd is op uw betalingsgeschiedenis, kan een gemiste betaling echt uw score doen.

Ondertussen is het op tijd betalen van al uw facturen een geweldige manier om uw rentetarieven laag te houden en uw kredietscore – en uw algehele kredietstatus – in de loop van de tijd te verbeteren.

Als je bang bent dat je je vervaldatum vergeet en mist, stel je een paar dagen van tevoren een herinnering in op je telefoon of markeer je de datum in je agenda. Een andere optie: pas uw online accountinstellingen aan zodat uw factuur op een bepaalde dag van de maand automatisch wordt betaald via een bankoverschrijving.

Heeft u nog geen creditcard? Bezoek 123creditcardvergelijk.nl om precies zo een kredietkaart aanvragen.

Log in op jouw account.

Een reden waarom krediet gemakkelijker is dan contant te gebruiken en bij te houden, is omdat het een papieren spoor creƫert. Wanneer u krediet gebruikt voor al uw aankopen, hoeft u geen bonnen te bewaren voor zaken als boodschappen en gasaankopen. In plaats daarvan kunt u gewoon inloggen op uw online account om te zien waar u geld hebt uitgegeven, hoeveel u hebt uitgegeven en hoeveel u nog over hebt.

Inchecken vaak – minstens een keer per week – kan u helpen om uw uitgaven op de voet te houden, zodat het nooit oncontroleerbaar wordt. Als u merkt dat u de grenzen van wat u zich deze maand kunt veroorloven terugbetaalt, stop dan onmiddellijk met het gebruik van uw kaart totdat u het saldo hebt betaald.

Door uw accountactiviteit te onderzoeken, kunt u ook geldlekken in uw uitgaven opsporen. Besteed je veel meer aan Starbucks dan je je realiseerde? De meeste creditcards bieden krachtige tools op hun websites om uw uitgaven bij te houden – gebruik ze in uw voordeel.