Wat zijn de dingen die je goed in de gaten moet hebben als je gebruik maakt van een creditcard? Een van de beste tips die je mee kunt nemen!

Met de recessie in onze handen hebben steeds meer mensen een creditcardschuld. Door de hoge rentestand is het voor deze mensen moeilijk om de rente te betalen en hun creditcardschuld te verlagen. Dus als de maandelijkse betalingen over zijn wordt het banksaldo niet verlaagd en lijkt het onmogelijk om die schuld af te lossen. Is het een onmogelijke taak om uw creditcard schuld te verlagen? Het kan daarom slim zijn om te kijken naar alle mogelijkheden om een creditcard te vinden in 2020.

Nee. U kunt met uw crediteuren onderhandelen over het verlagen van uw creditcard schuld. Als u werkloos wordt, ervaart u loonsverlagingen of leningen die deze bankschuld verlagen, dan is dat erg belangrijk en waarschijnlijk uw enige hoop.

Waar moet je op letten als je een creditcard schuld hebt?

Het is gewoon gezond verstand dat schuldeisers niet uw hele kredietkaartschuld kunnen wegnemen, maar er zijn een paar dingen die u kunt verwachten. U kunt verwachten dat de crediteur de rente verlaagt en eventuele kosten of boetes wegneemt. Ze kunnen ook de negatieve opmerkingen met uw rekening verwijderen.

  • Deze verwachtingen kunnen worden bereikt als u leert hoe u hierover kunt onderhandelen. Als u akkoord gaat met een van deze voorwaarden aan de telefoon, zorg er dan voor dat u het zwart op wit krijgt door middel van een schriftelijke overeenkomst, een mail of een fax.

Onderhandelingstips als je een creditcard schuld hebt

Voordat u begint met de eigenlijke onderhandelingen met de schuldeisers moet u zich voorbereiden. Zorg ervoor dat u goed op de hoogte bent van het proces door het lezen van de online schikkingskandidaten en de lokale crediteuren. U kunt ook de hulp van een schikkingsonderneming inroepen als u niet zeker bent van uw onderhandelingskwaliteiten.

  • Wanneer u besluit om met een schikkingsonderneming te gaan, realiseert u zich dat u hen een servicekostenvergoeding moet betalen en u kunt beter afspreken dat zij hun servicekosten binnen de betalingen in rekening brengen. Als je gaat onderhandelen met de schuldeisers leg je de lat hoog en vraag je een rekening te verlagen met 50%!
  • U kunt een hard koopje spelen tegen de schuldeisers door te zeggen: “dit was niet echt wat ik had verwacht, maar ik zal u terugbellen”. Leg de schuldeiser uit dat u meer schulden heeft en ga eerst de schulden afbetalen die de grootste vermindering op uw rekening bieden.

Als u aan de telefoon bent, probeer dan altijd kalm, rationeel en realistisch te zijn. Vraag altijd wie u helpt en wanneer u een mondelinge overeenkomst bereikt, vraag dan om deze per post, e-mail of per fax te versturen. Houd pen en papier klaar voor gebruik en bereid u voor door voor het gesprek een vraag op papier op te schrijven.

 

You may also like...